Rosso Conero

Rosso Conero is van oorsprong een zeer oude wijn, zeer modern om te proeven. In zijn jeugd presenteert hij zich met een kracht. De neus vertelt van mediterrane struikgewas, rijp rood fruit, nuances van steen en zout. In de mond is het duidelijk, ondersteund door een goede zuurgraad, de tannine die, hoewel gevoeld, in volledige harmonie is met de smaak.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 3 resultaten

De Rosso Conero DOCG, is gemaakt van namelijk Montepulciano (85-100%) en Sangiovese of andere niet-aromatische, lokale blauwe druiven (0-15%).

Rosso Conero DOC is aangeplant en geproduceerd in hetzelfde gebied als Conero DOCG. Dit ten zuiden van het dramatische en prachtige voorgebergte van Ancona, aan de Adriatische kust. De wijngaarden zijn geplaatst als een amfitheater. Allen geplaatst rond de 570 meter hoge berg Monte Conero, inclusief de gemeenten Offagna, Camerano, Sirolo en Numana, evenals delen van Castelfidardo en Osimo.

Het type kreeg zijn DOC in 1967. Sindsdien hebben een handvol producenten onvermoeibaar gewerkt om de wijn te verfijnen. Hun inspanning beloonde zich in 2004, toen de op vat gerijpte Rosso Conero Riserva DOC zijn eigen DOCG kreeg en tegelijkertijd veranderde zijn naam aan Conero DOCG. Wat de productie betreft, zit het verschil tussen de twee rode wijnen in de vatrijping.

Rosso Conero DOC is altijd een rode wijn geweest met een prima balans tussen prijs en kwaliteit. De DOCG status uitreiking van de grote broer zal ongetwijfeld de prijzen verhogen.

Dit is een uitnodigende robijnrode wijn, met een fris en rood fruit aroma en een mooie, evenwichtige, droge en volle smaak.