Ca dei Frati

Ondertussen staat de naam van Cà dei Frati als een huis. Geleid door de kleinkinderen Igino, Gian Franco en Anna Maria en een samenwerking met vriend en wijnmaker Gino Veronelli. Cà dei Frati is synoniem voor een aantal unieke, uitmuntende wijnen uit de beste delen van Lombardije. Hun I Frati en Ronchedone zijn een juwelen van wijnen die bij niemand mag ontbreken!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Ca dei Frati

Ten zuiden van het Gardameer, rondom Lugana in Lombardije, maakt men al eeuwenlang wijn. In dit gebied ligt het wijnhuis Cà dei Frati.  Hierover schrijft men  in documenten uit 1782 dat het een wijnkelder herbergt. Eind jaren dertig kwam dit land in handen van Felice Dal Cero. Hij beplantte de wijngaarden met nieuwe, jonge wijnstokken van vooral ‘trebbiano di Lugana’. Ook wel de Turbania genoemd.

Deze  Turbania deed het uitstekend en Felice Dal Cero eveneens, maar het duurde nog 30 jaar voordat men zijn werk bekroonde met een eigen DOC voor de Lugana. De wijngaarden van Cà dei Frati profiteren van een combinatie van warme zon, een verkoelende ochtendbries en de gematigde invloed van het Gardameer. In dit bijzondere microklimaat kunnen de druiven zich perfect ontwikkelen. Op de bodem van leem met een hoog gehalte aan kalk en minerale zouten groeien naast turbania tegenwoordig ook sangiovese, marzemino, barbera, chardonnay en sauvignon blanc.