Cantina Valpantena

Cantina Valpantena is een zeer vooruitstrevende coöperatie in Veneto. De kracht van dit bedrijf ligt vooral in de productie van aantrekkelijke geprijsde Valpolicella wijnen (o.a. Ripasso en Amarone).

Prijs
Wijnen per streek
Veneto (2)
Amarone della Valpolicella (1)
Soave (1)
Druif
Corvina (1)
Corvinone (1)
Garganega (1)
Rondinella (1)
Trebbiano (1)
Jaar

Het Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouwgebied. Het ligt in het hart van de Veneto, een van Italië’s belangrijste wijn producerende gewesten. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Het werkterrein van Cantina Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomstgebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.

De toewijding en zorg in alle fasen van het wijnmaakproces, waar traditie en technologische innovatie samenkomen, hebben geleid tot een uitstekend en constant kwaliteitsniveau, waardoor alle kwaliteiten van de druiven volledig kunnen worden benut.
De successen behaald in de belangrijkste internationale wijncompetities zijn de verdiende erkenning van dit voortdurende onderzoek gericht op het verbeteren van de productie- en kwaliteitsnormen, samen met alle bedrijfscertificeringen en niet in de laatste plaats met het vertrouwen en de tevredenheid van de eindverbruiker.

Cantina Valpantena