Torre del Falasco

De premium lijn Torre del Falasco dankt zijn naam aan de dief Falasco, die in de 17e eeuw in de vallei in een kleine toren woonde in het dorp Stallavena. Dit is al snel een symbool geworden van verbondenheid met het gebied en een reden om verhalen en tradities te vertellen die goed passen bij elke wijn uit de Torre del Falasco-lijn. De wijnen van Torre del Falasco kunnen rekenen op een constante, nauwkeurige en nauwgezette zorg voor de wijngaard en een selectie van de druiven vanaf het veld, waardoor deze wijnen van hoge waarde en consistentie in de loop van de tijd kunnen ontstaan.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 3 resultaten

Torre del Falasco

Torre del Falasco is  een wijnmerk bij Cantina Valpantena. Opgericht door verschillende wijnboeren in Verona als een coöperatie en heeft nu ongeveer 250 aangesloten boerderijen die in totaal ongeveer 750 hectare wijngaarden bebouwen, allemaal opgenomen in de gecontroleerde oorsprongsgebieden in het heuvelachtige gebied van Verona. We praten hier dus over Veneto.

Deze leden werden in juli 2003, na de fusie met de ‘Olioficio delle Colline Veronesi’, vergezeld door nog eens 150 boeren die olijfolie produceren. Dit bracht een nieuw olie- en wijnbedrijf in Valpantena tot leven.

Producten hebben uitstekende kwaliteitsniveaus bereikt dankzij toewijding en zorg besteed aan de hele productiecyclus, waar traditie en technologische innovatie samenvloeien.(what else…? ). De Valpantena Winery is in staat om alle uitstekende kwaliteiten van de druiven en olijven die door haar leden worden geleverd, volledig te benutten.

Onderscheidingen die zijn behaald in de belangrijkste nationale en internationale wedstrijden zijn een welverdiende erkenning van deze inspanning om de productie- en kwaliteitsniveaus te verbeteren.

Hier praten we niet over zomaar over wijn, maar een groep jonge en autonome mensen die zeer gemotiveerd met elkaar samenwerken. Een team van oenologen, een agronomisch adviesteam, een management dat in contact staat met werknemers en een groep werknemers die voortdurend wordt bijgewerkt en opgeleid op verschillende fronten. Door het aannemen van een ethische code en aandacht voor de medewerker als meerwaarde voor het bedrijf zijn ze in staat een solide werkbasis te creëren voor zowel de oude als de nieuwe generaties; een basis gebaseerd op respect, veiligheid, kwaliteit (van leven en milieu) en op de wil om samen te leren en vooruit te komen