Castel Firmian

Trentino is een gebied wat voor de wijnproductie speciaal gemaakt lijkt te zijn. Aan de voet van de Dolomieten bergen profiteren de druiven van het frisse Alpenklimaat, dat het de aromatische intensiteit en fijne zuren van de Castel Firmian-wijnen bepaalt. Met hun uitgebalanceerde boeket en aromatische intensiteit zijn ze een ware expressie van de geschiedenis van Trentino en de wijnbouwtraditie.

Prijs
Wijnen per streek
Trentino-Alto Adige (3)
Trentino (3)
Druif
Lagrein (1)
Pinot Grigio (1)
Sauvignon Blanc (1)
Jaar

Castel Firmian is een apart wijnhuis binnen onder de Mezzacorona paraplu.  Mezzacorona  is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo’n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van Castel Firmian behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.

Castel Firmian