Gratis verzending vanaf €60 in NL en €100 in BE Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden.
020-2614758 Account Wijnmandje

Wijnen van het domein Damilano

ZOEKFILTER
Wijnen per land en streek
Italië (5)
Piedmont (Piemonte) (5)
Barolo (3)
Barbera d'Asti (1)
Piemonte (1)
Jaar
2019
2013
2015
2018
Druif
Prijs

5 producten gevonden

Damilano

Het familiewijngoed Damilano wordt alom beschouwd als een ware protagonist van Barolo. Het huidige wijngoed dateert van 1935, maar hun wijngaarden op de heuvel Cannubi (de meest prestigieuze wijnheuvel binnen de commune Barolo) stammen al uit 1752. De geschiedenis van dit historische familiebedrijf begon in 1890 toen Giuseppe Borgogno – de overgrootvader van de huidige eigenaren – de druiven van zijn wijngaarden zelf begon te vinifiëren, in plaats van door te verkopen aan andere producenten. Samen met zijn schoonzoon, Giacomo Damilano, verzorgde hij de wijngaarden en de vinificatie van de wijnen.

In de jaren die volgden groeide het familiebedrijf uit tot een succesvol wijngoed en in 1997 namen de kleinkinderen van Giacomo de leiding over. Alhoewel er altijd al meer dan goede wijnen werden gemaakt, heeft de slagkracht en energie van deze 4e generatie – bestaande uit Paolo, Mario en Guido Damilano – ervoor gezorgd dat de kwaliteit tot grote hoogte steeg. Een constante stroom van innovaties heeft geleid tot internationaal hooggewaardeerde Barolo’s met een majestueuze elegantie.

Terwijl Paolo en Mario de commerciële kant voor hun rekening nemen, is Guido Damilano verantwoordelijk voor het wijngaard management en de vinificatie. De 53 hectare Nebbiolo wijngaarden, verspreid over de communes Barolo en La Morra, verzorgt Guido samen met de befaamde Italiaanse agronoom/landbouwkundige Gian Piero Romana. In de wijnkelders wordt Guido bijgestaan door niemand minder dan Giuseppe ‘Beppe’ Caviola – dé wijnconsultant in Piemonte – die ook producenten als Vietti (Castiglione Falletto) en Giacomo Conterno (Monforte d’Alba) bij staat met advies.