Fasoli Gino

Dit is wijn met strenge principes. Amadio en Natalino Fasoli begonnen in de jaren ’80 met biologische wijnbouw vanwege de gedeelde overtuiging dat het land beter verdient. Hun weigering om chemische producten te gebruiken, getuigt van een diepe toewijding om niet alleen hun terroir te beschermen, maar ook de gezondheid van de mensen die erop leven en werken.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Fasoli Gino

Fasoli Gino is voorloper op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een lange historie. De grond is reeds lang in eigendom van de familie Fasoli.  Ze zijn reeds vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkten ze al biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze zelf graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli echt niet toestaan om insecticiden en pesticiden  te gebruiken.

Ze werken volledig  aan de bescherming van hun  natuur en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode welke door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de kracht en weerbaarheid van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit. Dat gaat hun uitstekend af.

Alléén het beste is goed genoeg bij  Fasoli Gino dan ook. En voortdurend streeft men hiernaar! Ze ontwikkelen en implementeren productie-technieken die zo min mogelijk impact hebben op de natuur. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.

Vai Veneto, Vai Fasoli !