Mezzacorona

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Mezzacorona

Wijncoöperatie Mezzacorona

De wijnmakerij Mezzacorona is van modern design en harmonieus geïntegreerd in de omgeving, werd gebouwd met respect voor het milieu. Het opvallende “golvende” dak weerspiegelt de opeenvolging van wijngaarden die zijn beplant met Trentino-pergola, typisch voor de omgeving die het herbergt. Het werd de “Citadel van de wijn” genoemd en is ontstaan ​​uit een ecologisch herontwikkelingsproject dat via landwinningswerkzaamheden heeft geleid tot de verbetering van een belangrijk gebied van de Piana Rotaliana. Een werk van hedendaagse architectuur, gelegen tussen de wijngaarden, waar de modernste technologieën en ecologische duurzaamheidsoplossingen worden gebruikt.

Sinds 1904 cultiveert Mezzacorona zijn wijngaarden in de valleien van Trentino Alto Adige, ook wel Zuid Tirol genoemd. Men spreekt er Duits, Maar men eet er Italiaans.  Een bijzonder geschikt gebied dankzij de verscheidenheid aan microklimaten die het onderscheiden: mild en gematigd, beïnvloed door diepe valleien, bergketens met toppen van meer dan 3500 meter.

Hier, in het hart van de Dolomieten Alpen, produceert Mezzacorona wijnen met een uniek en authentiek karakter, net als het terroir waarop ze zijn geboren.
Mezzacorona-wijnen zijn het resultaat van de grootste aandacht voor de specifieke kenmerken van de wijnstokken en variëteiten.
Een attent team van oenologen en agronomen werkt dagelijks samen met onze wijnboeren en volgt met passie de hele levenscyclus van het product, van de wijnstok tot de oogst tot de fles, en stelt de meest geavanceerde productietechnieken en -apparatuur in dienst van de traditie.

Trentino, een land dat rijk is aan natuurlijke schoonheid, kastelen, geschiedenis en tradities. Dolomietpieken worden afgewisseld met vlaktes en terrassen, waar altijd wijnstokken zijn verbouwd.
Hier cultiveert Mezzacorona zijn eigen wijngaarden, voornamelijk met gebruikmaking van de traditionele “Trentino pergola” -teelt. Deze vorm van landbouw is het resultaat van traditie en komt voort uit de zoektocht naar kwaliteitsproductie en handmatige verwerking van de druivenvelden, waarbij de mens de hoofdrolspeler is. Het geeft het landschap van het platteland de typische “golf” -trend, waardoor het direct herkenbaar is en ook terugkomt in het golvende dak van de moderne kelder.
Geordend, precies, minimalistisch, het maakt het territorium uiterst essentieel. Door de zeer gevarieerde samenstelling van de bodem en de verschillende klimatologische gebieden, van het submediterrane (Valle dei Laghi, Valle del Sarca), tot het continentale (Vallagarina, Valdadige, Piana Rotaliana), tot het alpine (Val di Cembra) de verschillende variëteiten die in Trentino de ideale habitat zijn om iemands organoleptische kenmerken het best tot uitdrukking te brengen. Mezzacorona kweekt enkelvoudige variëteiten alleen in gebieden waar de wijnstokken hun karakter het beste kunnen uitdrukken: Teroldego in de Piana Rotaliana, Muller Thurgau in de Cembra-vallei, Pinot Grigio en Chardonnay langs de Adige-vallei, Merlot en Cabernet in de Vallei van de Meren en het Gardameer . Elke Mezzacorona-wijn vertelt een stukje Trentino.