Vesevo

De wijnen van Vesevo zijn modern en willen de traditionele Italiaanse wijnbouw van de regio naar de moderne tijd bewegen. Tegelijkertijd bieden ze een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, om ook diegenen te bereiken die nog niet in contact zijn gekomen met wijnen uit het gebied van de Vesuvius en die op zoek zijn naar een goedkope maar hoogwaardige instap.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 4 resultaten

Vesevo

Wijnhuis Vesevo is gelegen in de Irpiniaanse heuvels van Campanië. Dit staat bekend als het ‘Zwitserland van het Zuiden’ en is nu een van de meest opwindende wijnproducerende gebieden van Italië. De wijngaarden liggen van 450 tot 700 meter boven zeeniveau en zijn onderhevig aan een constante koele bries die uit de baai van Napels waait. Door de eeuwen heen heeft deze zelfde bries vulkanische as van de Vesuvius geblazen om de bodem hier een arm, maar wel vulkanisch karakter te geven.

De smaken die in de wijngaard worden verkregen, worden door Antonio Melone door het wijnhuis gedragen. Hun top Aglianico komt uit het warmere gebied van Benevento en is een mooi en betaalbaar voorbeeld van een van de beste druiven van Italië.

De witte wijnen  worden gefermenteerd bij lagere temperaturen (13 – 14 ° C), wat resulteert in veel zuivere en frissere smaken en aroma’s. De Greco di Tufo is geurig maar toch droog, met een mooie textuur en een arsenaal aan subtiele smaken die het glas vullen. De Falanghina toont delicate parfums van witte bloemen met minerale tonen die het volle, rijpe gehemelte aanvullen.

Wijnhuis Vesevo valt onder de paraplu van moederorganisatie Farnese Vini. 

Wij zijn vooral zeer content met hun Greco di Tufo ! De Greco di Tufo-druif is een kloon van Greco Bianco geintroduceerd door de Pelasgiërs, een oud volk uit Thessalië in Griekenland. De wijnstokken waarvan Greco di Tufo-wijnen worden gemaakt, worden verbouwd op een hoogte van 450 tot 500 meter, waar de koudere temperaturen ervoor zorgen dat druiven kunnen genieten van de aanhoudende zomerzon zonder oververhitting of zonder dat hun fotosynthese wordt onderbroken. Hierdoor kunnen ze rijpen zonder al te veel zuurverlies te verliezen, een effect dat wordt versterkt door de hogere dagelijkse temperatuurvariatie hier. De beste wijngaarden van Greco di Tufo zijn te vinden op de vulkanische heuvels van de provincie Avellino in het centrum van Campanië. Slechts acht dorpen kunnen legaal claimen Greco di Tufo te maken: Tufo, Montefusco, Petruro Irpino, Chianche, Torrioni, Altavilla, Irpina en Prata di Principato Ultra. De appellatie kreeg in 2003 de DOCG-status. De wijnen moeten minimaal 85 procent Greco di Tufo-druiven bevatten. Tot 15 procent van Coda di Volpe Bianca is ook toegestaan. Er kan ook een sprankelende Greco di Tufo spumante-variant worden gemaakt, die minimaal drie jaar moet worden gerijpt voordat hij wordt vrijgegeven.