Vite Colte

Wijngaarden in de pittoreske omgeving van het Langhe-district. Dat is Vite Colte. Over een uitgestrekt gebied heeft Vite Colte vele wijngaarden en gepassioneerde medewerkers. Samen maken zijn wijnen voor de lokale markt tot aan de exportmarkt. Voor waar en wie dan ook, de kwaliteit van de wijnen staat voorop. Vandaar dat alleen wijnen die absoluut van topkwaliteit zijn door Vite Colte en door ons aangeboden worden.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.
Vite Colte

Honderdtachtig wijnbouwers die driehonderd hectare verbouwen, nemen deel aan het Vite Colte-project

Vite Colte is een organistatie die bestaat uit mensen die sterk geloven in een concept van gedeelde kwaliteit, waarbij de verantwoordelijkheid van individuen een integraal onderdeel is van het eindresultaat. Wijnboeren, metgezellen, vrienden. De leden van Vite Colte zijn “medeplichtigen” aan een project dat toewijding aan kwaliteit vereist die gelijk is aan de strengheid van de protocollen waarmee het wordt nagestreefd. Elke wijnboer krijgt dus een vergoeding op basis van de aangeplante oppervlakte en niet de hoeveelheid product, om zo het hoogste kwaliteitsniveau te verkrijgen.

Het Vite Colte-protocol heeft maar één doel: een absolute en constante kwaliteitsnorm, het resultaat van agronomische keuzes gericht op een duurzaam, selectief beheer van de wijngaarden en gericht op de juiste rijpheid van het fruit. Heel belangrijk ook voor de nebbiolo druif !
Elke wijnboer houdt zich aan het protocol door onmiddellijk in de wijngaard te handelen en de voortgang van zijn werk te definiëren en op te volgen in nauw contact met het team van agronomen van het bedrijf.

De criteria voor het kiezen van de wijngaarden

  • Wijngaarden van minimaal 15 jaar
  • Lage opbrengsten per wijnstok
  • Snoeien afhankelijk van het aantal knoppen
  • Juiste voeding van de plant
  • Handmatig beheer van vegetatie
  • Volledig handmatige oogst
  • Maximale aandacht voor de keuze van de oogstdatum
  • Wijnbouw met geïntegreerde en / of biologische productie

Geïntegreerde productie kan sinds 2014 worden gecertificeerd volgens de SQNPI-norm. Vanaf 2021 kan de toeleveringsketen van de wijnstok-wijn worden gecertificeerd volgens de nieuwe norm van het Duurzaamheidscertificeringssysteem van de wijnindustrie die Vite Colte de komende drie jaar nastreeft.
De wijngaarden die bestemd zijn voor Vite Colte worden daarom beheerd volgens de principes van geïntegreerde plaagbestrijding en een deel hiervan is biologisch (met ICEA-certificering) of in conversie.

Economische effectiviteit

  • De keuze voor lichtere glazen flessen met als gevolg een vermindering van het energieverbruik en een lagere CO 2 -uitstoot tijdens productie en transport.
  • Het gebruik van gerecycled papier in kantoren en voor verpakkingen.
  • Een gescheiden inzamelingspercentage behalen van meer dan 90%.
  • Het gebruik van 20% elektriciteit geproduceerd uit hernieuwbare bronnen.