Conte di Campiano

Conte di Campiano, een producent die gespecialiseerd in wijnen uit Zuid- Italie., maakt oa heerlijke Primitivo’s uit Puglia, ook wel “the hak of the Laars!” Ze zijn vol, met intense aroma’s van bramen, frambozenjam, kersenlikeur en zoethout die leiden tot een lange, verwarmende afdronk met leerachtige tannines en hints van chocolade. Heerlijk ! Echt wijnen die door heel veel consumenten zeer geliefd zijn.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Conte di Campiano

Ondertussen is wijnhuis Conte di Campiano, opgericht in 1930, uitgegroeid tot een belangrijke en grote speler in de Italiaanse wijnmarkt. Conte di Campiano houdt een nauwkeurige controle over de gehele productiecyclus. Aan deze strategie hecht het bedrijf veel waarde en heeft het bedrijf financieel goed gedaan. Erkenning voor deze strategie is goed zichtbaar door het toenemend aantal prijzen en awards die ze krijgen.  De dagelijkse leiding is in handen van Dr. Paolo Contri, een geweldig oenoloog met een economische achtergrond.

Conte di Campiano maakt deel uit van Contri Spumanti, een grote producent van mousserende wijn ten oosten van Verona in de Val Tramigny. Luiciano Contri richtte zijn wijnproductie op in 1959, die sinds 1980 zijn huidige naam draagt. Tegenwoordig is het bedrijf van Dr. med. Paolo Contri, die wordt beschouwd als een briljant oenoloog en begaafd manager. Zoals veel wijnproducenten van de Veneto, verwerkt en verkoopt Contri tegenwoordig ook met veel succes wijnen uit andere regio’s, vooral uit Zuid-Italië.

De Conte de Campiano-serie is zeer succesvol vertegenwoordigd in Italië en in veel exportmarkten met zijn sappige en moderne wijnen en zijn vakkundige flesontwerp.