Gratis verzending vanaf €50 in NL en €100 in BE Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden.
020-2614758 Account Wijnmandje

Wijnen van Zenato

De wijnen van Zenato zijn een begrip in Italië en ver daarbuiten. Zelfs tot in China zijn de wijnen van Zenato geliefd. En terecht. Veel van de wijnen van Zenato halen hoge waarderingen bij wijnresencenten en medailles tijdens internationale wijnconcoursen. Het is één van de grote producenten in Veneto met een productie van meer dan 2 miljoen flessen per jaar.
Rond het Gardameer en in het wijngebied Valpolicella heeft Zenato zo’n 70 hectare aan wijngaarden, vaak op de best gelegen locaties in de streek. Dat stelt Zenato in staat wijn van hoge kwaliteit te produceren. Het begon allemaal in 1960 toen Sergio Zenato, gedreven en ambitieus, nieuwe technieken op het gebied van wijnproduceren ging proberen. Hij investeerde in inheemse wijnstokken om op die manier wijnen van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Tegenwoordig zetten zijn vrouw Carla, samen met hun kinderen Alberto en Nadia, Sergio’s onderneming voort met hetzelfde enthousiasme en toewijding.
Het bedrijf van de familie Zenato is gelegen in San Benedetto aan het Gardameer, in de provincie Veneto. Dit gebied is naar volume het grootste productiegebied van DOC wijnen van Italië. Het bedrijf wordt geleid door Alberto en Nadia Zenato, dus het betreft hier nog een echt familiebedrijf. Met name de laatste jaren worden de wijnen van Zenato overladen met medailles en fantastische recensies, wat er toe leidt dat hun wijnen een groot publiek aanspreekt.
In de streek rondom het Gardameer maakt Zenato de prachtige rode wijn  S. Christina Cabernet Sauvignon en de witte wijn S. Christina Lugana. In Valpolicella maakt Zenato een zeer breed scala aan wijnen, waaronder de Amarone Classico en de Amarone Riserva “Sergio Zenato”, een wijn die een prachtig eerbetoon is voor de stichter van het wijnhuis.