Gratis verzending vanaf €50 in NL en €100 in BE Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden.
020-2614758 Mijn account

Bekijk alle wijnregio’s van Italië

Wijnen uit Abruzzo (Abruzzen)

Ter hoogte van Rome ligt aan de oostzijde van Italïe het gebied Abruzzo. Het gebied wordt gedomineerd met twee bergen met eeuwige sneeuw: de Gran Sasso en de Majella. Abruzzo heeft ongeveer 35.000 hectare wijngaarden en is in vergelijk minder groot dan andere wijnregio’s in Italïe. Naast gelukkig minder  coöperatieven (matige kwaliteit) komen steeds meer kleinere wijnproducten die juist wel voor kwaliteit gaan.  Abruzzo blinkt nu dan ook uit als producent van middenklasse wijnen (rood) voor relatief weinig geld.

De regio Abruzzo is vooral bekend van de Montepulciano ‘d Abruzzo. Een druif die een elegante rode wijn oplevert, vol van smaak, maar ook soepel. Een wijn die je al jong kan drinken, maar ook enkele jaren kan laten rijpen. Verwar deze druif niet met de stad Montepulciano in Toscane, waar de Vino Nobile wordt gemaakt. Abruzzo produceert één DOCG en drie DOC wijnen.

Voor de witte wijnen staat Abruzzo bekend om de Trebbiano druif . een veel aangeplante druif  die. mits goed verbouwd, wijnen van uitstekende kwaliteit kan opleveren.

Wijnhuizen uit Abruzzo

Rode wijnen uit Abruzzo

De Montepulciano d’Abruzzo is de bekendste wijn van Abbruzo en die kan een uitstekend niveau bereiken.  Ze wordt gemaakt van de Montepulciano druif. is zacht en soepel van smaak en  heeft aangename tannine. Deze wijnen zijn  juist daardoor erg geliefd door veel consumenten. Bij Casa del Vino verkopen wij o.a La Valentina Montepulciano d’Abruzzen en de Umani Ronchi Montipagano Montepulciano d’Abruzzo (Bio).

Witte wijnen uit Abruzzo

De Pecorino druif is een typische ‘Abruzzo-druif’. Niet te verwarren met de kaas die dezelfde naam draagt. (die er overigens wel erg lekker bij is ).  Maar door zijn lage opbrengst per hectare is de Pecorino niet bij elke wijnmaker uit Abruzzo populair. Jammer, want hij kan stevige droge witte wijn geven, lekker notig en krokant. Onze Lunari Civitas Pecorino  is een uitstekend voorbeeld hiervan. Wit wordt bijna ookt  gemaakt van de Trebbiano druif. Die geeft in heel Italië frisse, maar vrij vlakke witte wijnen en dat is in Abruzzo niet anders. Ze worden vooral lokaal, bij de maaltijd gedronken.

  • Montepulciano d’Abruzzo (D.O.C.)
  • Trebbiano d’Abruzzo( D.O.C.)
  • Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane (D.O.C.G)
  • Poderi dei Colli Offida Pecorino (DOCG)

Welkom op de nieuwe website van Casa Del Vino Amsterdam.

Heeft u al een account en wilt u inloggen, vraag dan hier een nieuw wachtwoord aan.