Prosecco

Prosecco is de populaire mousserende wijn uit Italië. Heerlijk fris met veel fruit en een fijne mousse. Op Casa del Vino hebben we een groot assortiment van deze feestelijke wijn.

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Prosecco is een populaire Italiaanse mousserende wijn uit Noord-Italië. Het is een licht bruisende wijn die vaak wordt geassocieerd met vreugde, feestelijke gelegenheden en aperitieven.

Belangrijke kenmerken van Prosecco zijn onder andere:

  1. Druivensoort: Prosecco wordt hoofdzakelijk gemaakt van de Glera-druif, hoewel de productieregels in de loop der jaren zijn gewijzigd en andere druivensoorten in beperkte hoeveelheden kunnen worden toegevoegd.
  2. Smaak: Prosecco is meestal lichter en fruitiger van smaak in vergelijking met champagne. Het heeft aroma’s van groene appel, perzik, peer en bloemen, en de smaak is vaak verfrissend en levendig.
  3. Bubbels: Prosecco heeft een lichte, fijne mousse, wat betekent dat de bubbels minder intens zijn dan bij champagne. De bubbels in Prosecco worden vaak als zachter en speelser ervaren.
  4. Hoe wordt prosecco gemaakt? Er zijn twee belangrijke methoden om Prosecco te maken: de Charmat-methode en de Metodo Classico-methode. De Charmat-methode is de meest gebruikelijke en omvat de tweede gisting in roestvrijstalen tanks, terwijl de Metodo Classico-methode, vergelijkbaar met de traditionele methode van champagne, een tweede gisting in de fles omvat.
  5. Classificatie: Prosecco kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder Prosecco DOC (Denominazione di Origine Controllata), Prosecco DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) en Prosecco Superiore, afhankelijk van de regio en productiemethoden.

Prosecco wordt vaak gedronken als aperitief, maar kan ook worden genoten bij lichte gerechten, salades, vis en zeevruchten. Het is een veelzijdige en toegankelijke mousserende wijn die wereldwijd populair is geworden vanwege zijn verfrissende karakter en betaalbaarheid.

error: Content is protected !!