Cielo e Terra

Voor biologische wijnen uit Veneto zit je hier goed! Een groot familiebedrijf met eigen wijngaarden maar ook met samenwerkende telers van druiven. Veel diversiteit in stijl van wijnen. Nu is het bedrijf van de Cielo familie versterkt door de vereniging van traditie en de ervaring van meer dan 2.000 kleine wijnproducenten van de Colli Berici. Cielo e Terra heeft haar missie bereikt. Eerlijk en zuivere wijnen in het glas.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Cielo e Terra
Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van olijfolie, ham, kaas en truffels.
De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo, rond de bescheiden wijngaard van de familie Cielo. Giovanni Cielo’s nieuw opgerichte familieactiviteit begon meteen zijn vruchten af te werpen. De vraag naar het nieuwe product wat hier geproduceerd werd, groeide en begon ook uit te breiden naar naburige valleien. In 1962 groeide het wijnbouw- en productiebedrijf als gevolg van de inspanningen van de nieuwe generatie. Hun enthousiasme leidde tot de oprichting van een nieuwe wijnmakerij en uitbreiding van hun nationale wijnmarkt. Het werd echter al snel duidelijk dat de output van de kleinschalige wijnbouw niet voldoende was om aan de eisen van de markt te voldoen. Als reactie hierop begon Cielo met het kopen, verwerken en bottelen van bulkwijn. Wij verkopen echter alleen hun eigen wijnen.
Met hun partner wijnproducenten  beheerst Cielo e Terra de productie volledig en besteedt men bijzondere aandacht aan innovatie en service. Ook de joint venture met de wijnboeren van Cantine dei Colli Berici heeft tot doel de diversiteit van het lokale grondgebied te beschermen.
In meer dan 20 jaar hebben Cielo e Terra een enorme boost gekregen. Het ging van 5 naar 75% exportquotum en is nu aanwezig in meer dan 60 markten met voornamelijk fijne wijnen (IGT en DOC).  Het wijnhuis werd ook een leider in duurzaamheidspraktijken, met projecten om mensen te ondersteunen en de planeet te helpen.