Vajra

De wijngaarden van de wijnmakerij Vajra zijn een klein meesterwerk, stap voor stap gebouwd met zorg en geduld. De familie Vajra legt zelf uit waarom: “We volgen het werk in onze wijngaarden rechtstreeks, omdat dit de basis is van kwaliteit zonder compromissen, maar vooral omdat we ervan houden. Onze wijnen worden elegant, complex, delicaat geboren. Ze hebben de identiteit en persoonlijkheid die we graag in elk glas op onze tafel terug zouden vinden “
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 4 resultaten

Vajra

De familie Vajra kweekt sinds de jaren 1880 Bricco delle Viole, de hoogste cru in Comune di Barolo. Op de jonge leeftijd van vijftien omarmde Aldo Vajra de droom om zijn familie-erfenis nieuw leven in te blazen. Met een visie en toewijding op een  jonge leeftijd , nam hij het landgoed in 1968 over en sloeg een nieuwe pagina om. Aldo verwierf al snel de eerste biologische certificering van de regio (1971), creëerde specifieke druif selecties van Nebbiolo en Dolcetto, pionierde de renaissance van Freisa, een nobele maar vergeten lokale druif (1980) en de teelt van Rijn Riesling in Piemonte (1985).
Vandaag heeft de familie 40 Ha wijnstokken. Het landgoed is doordrenkt van traditie. Barolo’s worden 20 tot 30 dagen geweekt, afhankelijk van het oogstjaar. Wijnen worden typisch gerijpt in grote neutrale Slavische vaten. De bedrijven in Bricco delle Viole zijn de gewaardeerde wijngaarden van het landgoed, geplant in 1949 door Aldo’s grootvader. Het is een zeer fris terroir met open blootstelling en luchtige omstandigheden. Holdings in Barolo zijn gebruikelijk: Fossati, Coste de Vergne en La Volta. Onlangs verworven wijngaarden in de gemeente Sino (net buiten Barolo DOCG, naast Serralunga) vormen een prachtige Langhe Nebbiolo.
Hooggelegen wijngaarden zijn een unieke factor voor Vajra-wijnen, waardoor ze finesse en opmerkelijke complexiteit kunnen uitdrukken in plaats van eenvoudige kracht. Aandacht voor detail en nederigheid ten opzichte van de natuur, compromisloze inspanningen en menselijkheid, dit zijn de idealen van de familie Vajra: Aldo en Milena, nu vergezeld door hun kinderen Giuseppe, Francesca en Isidoro, en door een geweldig team van jonge professionals. GD Vajra is een onafhankelijke wijnmakerij, volledig in familiebezit.