☰ MENU
Menu

Zenato Ripassa della Valpolicella Superiore

2019, 2020

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Veneto

 20,69

Prijs per fles

20 op voorraad (kan nabesteld worden)

Op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Ripassa: een gelukkige combinatie van 2 wijnen

De Zenato Ripassa della Valpolicella Superiore wordt ook wel eens “Baby Amarone” genoemd. Aan deze wijn uit Veneto is een kleine hoeveelheid van de Amarone druiven aan de gistende most van de Valpolicella toegevoegd. Deze Ripassa neemt daardoor wat van de verfijning en smaak over van de Amarone. Alleen blijft het alcoholpercentage beduidend lager dan haar grote broer (Amarone is vaak 15- 16%) en blijft daardoor lekker doordrinkbaar.

Rijping van 18 – 24 maanden op houten vaten

De Zenato Ripassa Valpolicella is een blend van drie verschillende druiven, 85% Corvina Veronese, 10% Rondinella en 5% Oseleta. Een fantastisch glas, dat je echt een keer geproefd moet hebben. Een diepe robijnrode kleur met een intense, elegante en aanhoudende geur van zwarte kersen, pruimen, vanille krenten en chocolade. Een harmonieuze, satijnachtige smaak met een goede structuur. De afdronk blijft lang hangen.  Krachtig ,overtuigend, maar toch schenk je er graag een tweede glaasje van in, want de Zenato Ripassa della Valpolicella is gewoon te lekker.

Na vergist te zijn rijpen de wijnen tussen de 18-24 maanden op houten vaten. Dat proef je dan ook zeker terug.  Schenktemperatuur van deze Zenato Ripassa Valpolicella Superiore is 16- 18ºC. Kamertemperatuur is vaak al te hoog voor ze en maakt ze wat logger en minder fris.

Zenato Ripassa Ripasso

Dat klinkt wat verwarrend misschien, maar Zenato Ripassa is een ripasso! Ripasso staat voor het type wijn, waarbij aan de  fruitige Valpolicella iets van de verfijnde complexiteit van Amarone wordt toegevoegd. Zenato heeft er een kleine twist aan gegeven door zijn Ripasso de naam Ripassa te geven.

Uitstekende combinatie met wildgerechten, gegrild vlees en braadstukken, salami en oude kazen.

Zenato: de koning van de Valpolicella

De familiewijnmakerij, onder de langdurige leiding van Sergio Zenato, heeft namelijk aanzienlijk bijgedragen aan de populariteit van de wijnen uit het Gardameer. Meer dan 2000 jaar geleden wisten de Romeinen de druiven uit deze streek met zijn zacht oprijzende heuvels al te waarderen. Vastberadenheid, passie en consequent streven naar kwaliteit hebben het bedrijf in Peschiera bij San Benedetto tot een van de belangrijkste wijnhuizen in Veneto gemaakt. Sergio’s nakomelingen Alberto en Nadia vandaag hoogwaardige, pure, krachtige en fruitige wijnen van de absolute topklasse in de Azienda Agricola Santa Cristina.

Alleen het beste voor Zenato

Het uitstekende microklimaat en de bodems ten zuiden van het Gardameer zijn perfect voor het verbouwen van druiven. Met oenologen (wijnwetenschappers) van de Universiteit van Milaan zorgt de Zenato-familie voor de beste kwaliteit wijnen. Zo produceren ze bijvoorbeeld veel minder wijn dan is toegestaan per hectare. Alleen de beste druiven worden in de kelder zorgvuldig gevinifiëerd met behulp van moderne technologie. “Soms lijkt het dat de Zenatos een soort toverstaf hebben.  Ze weten dan ook precies de stemmingsfrequentie van zowel de wijngaard als de klant kunnen lokaliseren. In ieder geval kenmerken hun rode en witte wijnen zich door een vredige zoetheid, een indrukwekkende frisheid en een evenwichtige finesse, zonder de uitdrukking van de wijnstok of het terroir te verliezen.

Intussen zijn de grondstoffen afkomstig  van de beste locaties van de belangrijke Veronese teeltgebieden Valpolicella en Lugana. De tijden dat de wijnbouwersfamilie de beste druiven van de omringende wijnboeren opkocht en met de bedoeling en met succes in hun eigen wijnmakerij tot heerlijke wijnen te verwerken, is voorbij. Ook aanvankelijk de bezorgdheid van veel experts dat het succesverhaal van de Venetiaanse wijnmakerij zou kunnen eindigen na de dood van de beschermheer en diepgaande kenner van de regio, Sergio Zenato, is ongegrond gebleken.

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.