☰ MENU
Menu

Marche

Uit de wijnstreek Marche komen onder andere de bekende witte wijn Verdicchio en de rode wijn Rosso Conero. Ontdek het uitgebreide aanbod uit de Marche van Casa del Vino.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal

Showing 1–12 of 23 results

Wijnen uit de Marche

De Marche streek halverwege Italië aan de Adriatische kust, is van oudsher niet direct de meest spectaculaire wijnregio van Italië. Lange tijd kon deze regio buiten de eigen grenzen op weinig waardering rekenen. De internationale druivensoorten lonken en men dacht er over om ook deze te gaan verbouwen. Maar gelukkig blijft men de plaatselijke druivenrassen trouw. Verdicchio is de overheersende witte druivensoort. Met een jaarlijkse productie van 24 miljoen flessen is Castelli di Jesi wat volume betreft veruit de belangrijkste DOC van de Marche. En na DOC Soave ook van Italië .

Witte wijnen uit Le Marche:

De Castelli di Jesi  Verdicchio, zoals onze Bachero Verdicchio dei Castelli di Jesi is te kenmerken als een  witte wijn met een droge, nootachtige smaak. De eenvoudigste versie is niet op fust bewaard en moet men jong drinken. De beroemde witte wijn ‘Verdicchio dei Castelli di Jesi’ zet Marche als wijngebied wereldwijd op de kaart.Voor de wijnen uit Marche gebruikt men de witte druiven VerdicchioMalvasia Bianco, Passerina, Biancame, Trebbiano Toscano en Pecorino

Rode wijnen uit Le Marche:

Net als uit De Abruzzen is er hier een grote rol weggelegd voor de Montepulciano druif. De zuiverste versie van deze naar bessen geurende druivensoort is de wijn DOC Rosso Conero, een serieuze, doch zeer drinkbare wijn met een duidelijke smaak van zwarte bessen en een vleug viooltjes en bloemengeur. De andere DOC Rosso Piceno is juist vaak een melange van de druiven Montepulciano en Sangiovese met een drogere smaak, vaak van kers of pruim. Op sommige plaatsen wordt ook de Aleatico druif verbouwd.