☰ MENU
Menu

Stemmari Grillo

2022, 2023

Jaar:

Land:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 6,39

Prijs per fles

13 op voorraad (kan nabesteld worden)

Nog 13 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Stemmari Grillo: 90 punten van Decanter

Stemmari Grillo Sicilia is een heerlijke frisse en droge witte wijn die een zilveren medaille (90 punten) op het prestigieuze wijnconcours Decanter heeft gekregen.

In Sicilië kan het door de brandende zon heet worden, heel heet. De meeste witte druiven kunnen hier niet tegen en verschrompelen in de hitte. De druif Grillo daarentegen is hier prima tegen bestand. Grillo heeft een dikke schil en kan ondanks de hitte het vocht goed vasthouden. De druif weet ook de Siciliaanse zon goed vast te houden, en dat proef je! In je glas volop Siciliaanse zonneschijn met met aroma’s van perzik, grapefruit, honig en amandel. In de aanzet ook veel fruitige componenten als appel en ananas en in de afdronk vooral perzik en citrus. Deze Stemmari Grillo heeft het allemaal!

Wijnhuis Stemmari

Stemmari is gelegen in het zuid-westelijke puntje van Sicilië in het dorpje genaamd Sambuca di Sicilia. De omgeving is heuvelachtig. Een wind blaast door de wijngaard en houdt de druiven gezond en vrij van schimmel. De temperatuur kan hier hoog oplopen en druiven die op de 700 hectare wijngaard worden verbouwd zijn hierop geselecteerd. Stemmari werkt met groot respect voor de natuur. Een deskundig en gepassioneerd team werkt toegewijd aan het produceren van wijnen van topkwaliteit, die rijk, intens zijn, een zachte smaak en zoete tannines hebben, en zowel harmonieus als elegant zijn.

Stemmari Grillo Smaak en wijn-spijs

Deze wijn is gemaakt van 100% Grillo druiven. Grillo is een lokale specialiteit en geeft een heerlijke, frisse en verkwikkende wijn met veel smaak. De wijn rijpt voor 5 maanden op eigen gist in stalen tanks. Fijne neus met aroma’s van perzik, grapefruit, honig en amandel. In de mond proef je veel fruit zoals appel en ananas met in de afdronk perzik en citrus. Deze wijn is heel goed te combineren met zeevruchten, pastagerechten met groenten, wit vlees en gebakken vis. De rijke smaak en aromatische geur van de Grillo maakt het de ideale wijn om met een gerecht te combineren met wit vlees of kalfsvlees carpaccio.

Wijnrecensenten over Stemmari

  • Zilveren medaille op Decanter, één van de belangrijkste wijncompetities ter wereld, met 90 punten! Ook de Stemmari Nero d’Avola kreeg een zilveren medaille. Bekijk meer op stemmari.it

Decanter Wine Award Stemmari Nero d'Avola en Grillo

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.