☰ MENU
Menu

Vajra Barbera d’Alba – bio

2023

Jaar:

Land:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Piedmont (Piemonte)

 21,05

Prijs per fles

18 op voorraad

Nog 18 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Het lieve zusje van Barolo..Barbera

De Vajra Barbera d’Alba heeft 12 maanden deels op eiken vaten gerijpt en deels op roestvrijstaal. Het deel dat op hout heeft gerijpt zorgt voor een rijpe en complexe smaak in de wijn. Het deel dat op staal heeft gerijpt zorgt voor de fruitigheid in de wijn. De combinatie geeft een rijke wijn, met een verfijnde geur en een soepele smaak. De geur is verfijnd: wat rozen aroma’s, bosbessen en pruimen, met een vleugje zoete peper en verse mediterrane kruiden en zoethout. De smaak is vol en heeft verschillende laagjes, echt een absoluut charmant en strelende wijn, met een zachte zuurgraad, rijp fruit zoals zoete bramen, veenbessen en een aanhoudende afdronk van zoethout en anijs. Heerlijk bij de pizza met pittige salami of een pittige pasta Arrabiata met wat lokale pepers!

De Vajra Barbera d’Alba wijn heeft zijn oorsprong in meerdere verschillende wijngaarden en terroirs. Hierdoor kunnen ze dan ook een Barbera maken die meerdere eigenschappen bevat. Pas in de tweede helft van september vindt de handmatige pluk plaats en de hele rijpe druiven geplukt.

G.D. Vajra

Een van onze mooiste huizen uit de Piemonte streek  is het wijnhuis G.D. Vajra welk door  door Aldo Vaira in 1972 is opgericht. De initialen G.D. verwijzen naar Giuseppe Domenico, de grootvader van wie hij de wijngaarden erfde in de hoogstgelegen gemeente van de Barolo: Vergne. Het verschil tussen de familienaam “Vaira” en de naam van het wijnhuis “Vajra” stamt af van een drukfout toen het wijnhuis voor het eerst werd geopend in 1972 waardoor de “i” op een “j” leek op het etiket.

En ja! Hier weer zo’n typisch Italiaans dingetje: De oorspronkelijke spelling van de familienaam was “Vajra” tot en met 1918, toen de letter “j” werd geëlimineerd uit het Italiaans behalve voor buitenlandse woorden. Daarom besloot het gezin om de oude spelling te behouden om de naam van het wijnhuis te onderscheiden van de familienaam. Dit om het maar makkelijker te maken, toch? In de loop der jaren is het eigendom van het bedrijf uitgegroeid tot meer dan 40 hectare en behoren ze tot de top van de Barolo en Barbera in de Piemonte. Hier is de belangrijkste kwaliteitsdruif Nebbiolo, dit is de druif van de Barolo en de Barbaresco, de bekendste rode wijnen van Piemonte.

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.