020-2614758 Account Wijnmandje

Neropasso Rosso Biscardo Veneto

De Neropasso Veneto Rosso van wijnhuis Biscardo is de favoriete rode wijn van veel van onze klanten! Een fluweelzache smaaksensatie: intens, sappig en verfijnd! De smaak van zwoel en rijp donker rood fruit, pruimen, kruiden en wat vanille door de houtrijping. Een wijn met een geweldige goede  prijs- kwaliteitsverhouding!

Neropasso Biscardo

De Neropasso wordt gemaakt van de druiven Corvinone, Corvina en Cabernet. Een deel van de druiven wordt eerst ingedroogd. Dit heet ook wel de passito of appasimento methode. Een veelgebruikte methode van wijn maken in de regio Veneto (Noord-Italië).

Perfect rijpe druiven

De druiven moeten perfect rijp zijn als ze worden geselecteerd. Dan is het tijd voor de handmatige oogst. De trossen waar de druiven niet te dicht bij elkaar zitten worden gekozen. Daar heeft de lucht lekker kunnen circuleren. De druiven worden in grote bakken met gaatjes gelegd. Zo kan ook hier de lucht goed circuleren en krijgt het de tijd om in te drogen.

Biscardo Vini

De wijnen van Biscardo staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De populairste wijnen zijn de zijn de Neropasso rosso, de Oropasso en de Rosapasso.